Permis fals depistat la Sculeni

Vama Sculeni
foto: HotNews.md

Polițiștii de frontieră ieșeni au depistat în P.T.F. Sculeni un barbat, la volanul unui microbuz, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.
În ziua de 19 mai a.c., în jurul orei 01.50, la P.T.F.Sculeni/I.T.P.F. Iași, s-a prezentat la controlul de frontieră, Ion G., cu dubla cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz.
La controlul de frontieră efectuat bărbatul a prezentat un permis de conducere pentru categoriile B,C,D și E, eliberat la data de 06.05.2005, în Republica Moldova și un permis de conducere pentru categoriile BE și CE, eliberat la data de 05.04.2012, în România.
În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat faptul că permisul de conducere pentru categoriile B,C,D și E, eliberat în Republica Moldova nu prezintă elementele de siguranță ale unui permis de conducere autentic.
Deoarece pentru autovehiculul pe care îl conducea Ion G. ar fi trebuit să posede un permis valabil pentru categoria D, polițiștii de frontieră i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
Sursa: ijpfiasi.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *