Patru zile de orientare sportivă la Ungheni

campionat
În fotografie: Înainte de start

Harta și busola au fost tot ceea de ce au avut nevoie cei 256 de participanți la Campionatul Republicii Moldova la orientare sportivă, desfășurat în pădurea de la Florițoaia Veche, raionul Ungheni.
Pentru prima dată în istoria acestor întreceri sportive, evenimentul a avut un program atît de vast și a durat patru zile. În primele trei zile, cele opt echipe de sportivi din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Bender, Căușeni, Sîngerei, Ungheni și Nisporeni au trebuit să „cucerească”, pe distanțe medii şi lungi, dar și la ştafete, cărările și potecile pădurii, pentru a da dovadă de o bună orientare în spațiu.
Proba de spring a încununat finalul campionatului şi a avut loc în centrul orașului Ungheni. ”Pentru această competiție de la Ungheni a fost elaborată o nouă hartă a localității, în Ucraina, fără de care nu ar fi fost posibilă desfăşurarea probelor de concurs”, a menționat Tatiana Baculina, secretarul principal al Campionatului. Totodată, dînsa a dat înalte aprecieri nivelului organizatoric al evenimentului, menționînd, în special, implicarea conducerii orașului Ungheni.
Potrivit lui Tudor Popovici, directorul Bazei de turism și resurse pentru copii din Ungheni, toți sportivii, după ce ajungeau la finiș, erau asiguraţi cu apă minerală. ”Căldura de afară i-a epuizat pe participanți și apa de băut chiar le făcea bine”, a accentuat dînsul.
Dictonul „Acasă te ajută și pereții” nu s-a adeverit, de data aceasta, pentru ungheneni. Ei au cedat în fața echipelor din Chișinău, Sîngerei și Tiraspol. Premianţii au primit medalii și diplome chiar din mîinile lui Victor Litvinov, președintele Federației naționale de orientare sportivă. Cei mai buni zece sportivi au fost prremiaţi și de către Primăria Ungheni.
„Acest campionat ne-a dat de înțeles că la Ungheni mai trebuie de muncit în vederea pregătirii la orientare sportivă nu doar a elevilor, ci și a tinerilor de 20 de ani”, a declarat, pentru „Expresul”,  Tudor Popovici. Dînsul și-a exprimat încrederea că echipa din Ungheni are toate șansele să se afle printre premianți în luna septembrie, la Campionatul R. Moldova la orientare sportivă între elevi.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *