Păpădia şi efectele ei miraculoase

ieftin, util, păpădiaPăpădia o găsim peste tot, de primăvara timpuriu pînă toamna tîrziu. Aceasta este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor şi fier. Frunzele conţin mai multă vitamina A decît morcovii,  conţin şi vitaminele B, C şi D.
Păpădia are numeroase utilizări. Specialiştii o folosesc cu succes în tratarea diverselor boli ale ficatului. Sucul făcut din frunzele păpădiei este foarte util în cazurile de constipaţie, în creşterea secreţiei de fiere şi curgerea acesteia către ficat. Păpădia este utilizată pentru afecţiunile pancreasului, stomacului, splinei şi rinichilor, în cazurile de anemie, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Ceaiul de păpădie
Într-o ceaşcă de apă (200 ml) punem două linguriţe de frunze şi rădăcini uscate tăiate mărunt şi lăsăm să clocotească de 4-5 ori. Acoperim vasul timp de 15 minute. Vom bea două căni pe zi: dimineaţa şi seara. Păpădia este un foarte bun diuretic; are efecte excelente în boli de rinichi, ficat şi ale căilor urinare. De asemenea, ceaiul previne anemia şi tensiunea oscilantă. În cazul unor calculi renali (pietre la rinichi) de mici dimensiuni, se bea ceai de păpădie, zilnic, pînă le eliminarea lor.
Păpădia se foloseşte şi în salate. Este bine ca frunzele să fie culese dimineaţa devreme, înainte ca floarea să se deschidă. Dacă sînt culese după înflorire, în timpul zilei, ele pot fi foarte amare.  Plantele de primăvară sînt mai bune la salata decît cele din vară.

Iată o minunată reţetă de salată: Se spală două mîini de frunze verzi de păpădie, se adaugă salata verde, castraveţi, ceapă, puţin oţet de mere cu miere şi un strop de ulei de măsline.
În afară de salată, frunzele verzi se pot folosi şi ca ingrediente ale sandvişurilor, împreună cu puţina sare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *