Nouă idei şi toate nouă despre şi pentru copii

copii, asistență socială
Sursa: infoprut.ro

În ziua de 27 aprilie, în sala de şedinţe a primăriei Ungheni a avut loc prezentarea şi jurizarea ideilor de antrepenoriat dezvoltate în cadrul cursului de formare: “Inovaţia, fundament pentru iniţierea antrprenoriatului”, eveniment organizat de Asociaţia pentru caritate şi asistenţă socială “Acasă”.
Nouă idei au fost prezentate şi toate nouă au fost despre şi pentru copii. Au fost prezentate planuri de afaceri cu diferite activităţi vocaţioanle, au fost dezvoltate idei cu activităţi de terapie prin nisip, activităţi teatrale, de călire şi prevenire a alergiilor, activităţi de dezvoltare a gîndirii, de corectare a vorbirii, un serviciu de agrement pentru copii şi părinţi.
Potrivit organizatorilor, toate ideile de proiect au fost nu doar foarte bune, ci şi au fost prezentate cu succes.
Locul I în topul ideilor de proiect i-a revenit Mariei Calchei, psiholog la Centrul “Casă pentru toţi” cu planul de afaceri “Servicii de intervenţie timpurie pentru copii prin terapia jocului în nisip”. Astfel, dînsa şi-a adjudecat dreptul de aplica, pentru finanţare, la Fundaţia olandeză “Janivo”. Pe locul doi s-au clasat ideile prpopuse de Ion Bouroş, membru al AO “Sprijin şi speranţă”, şi Emilia Cucuruzac, directoarea grădiniţei “Guguţă” din Ungheni. Cei doi au primit cîte 500 de euro din partea Primăriei Ungheni, partenerul de bază al Asociaţiei “Acasă”.
Jurizarea ideilor a constituit finalul unui curs desfăşurat în perioada 16 martie-27 aprilie în oraşul Ungheni. „Este vorba de un program de training pentru dezvoltarea antreprenoriatului social sau, cum se mai spune la noi, dezvoltarea businessului în rîndurile asociaţilor care nu au putut face bani din activităţi”, a explicat Victoria Rusu-Burlea, manager de departament în Asociaţia „Acasă”.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *