Despre bunele maniere cu bunăvoinţă şi tact

Codul bunelor maniere
Sursa: opinii.md

În sala de lectură a Bibliotecii publice din Nisporeni a avut loc o masă rotundă cu genericul „Codul bunelor maniere”, la care au participat elevi de la Liceul local „Boris Cazacu”.
Discuţiile au fost utile şi binevenite, au menţionat participanţii.
S-a discutat despre arta conversaţiei, politeţe, vestimentaţie, oferirea cadourilor, aplanarea conflictelor şi multe alte lucruri care ne fac viaţa mai frumoasă şi mai plină de conţinut. Înainte de aceasta însă, moderatoarea Elizaveta Tîmbur, directoarea bibliotecii, s-a referit la importanţa respectării normelor şi regulilor unui comportament civilizat în societate.
Elevii s-au inclus în discuţii activ, mai ales că, chiar de la bun început, s-a vorbit despre arta conversaţiei şi necesitatea unei atmosfere binevoitoare, de încredere.
Şi, pentru ca masa rotundă să fie una completă, scriitorul nisporenean Grigore Drăgan le-a recomandat celor prezenţi un ghid de morală practică ce se conţine în cartea-i „Sfaturi necesare pentru mic şi mare”.
Puncul final a fost pus de bibliotecara Maria Olaru, care a făcut o trecere în revistă a literaturii de la expoziţia „ ABC-ul comportării”.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *