Au învăţat cum să predea religia în şcoală

religia in scoalaImportanța predării religiei în școală, cît și necesitatea educării religioase timpurii au fost puse în discuție, la începutul lunii mai, în cadrul unui seminar raional, desfășurat la gimnaziul din Buciumeni, Ungheni.
Evenimentul a fost organizat de către Direcția Raională Învățămînt, Tineret şi Sport, în parteneriat cu Episcopia de Ungheni și Nisporeni, și a întrunit mai mulți profesori și preoți responsabili de predarea religiei în școală.
„Gimnaziul Buciumeni a fost pentru prima dată gazda unei asemenea întruniri de amploare. Bucură faptul că, în baza experienţei noastre de predare a religiei, s-au informat toți participanții la seminar”, a declarat pentru ”Expresul” directoarea instituţiei, Raisa Rusu.
În cadrul seminarului, intitulat ”Să ne îngrijim de trup și suflet”, cei prezenţi au asistat la o oră de religie predată de învățătoarea Teodora Jitariuc în clasa a doua, dar și la o activitate extrașcolară cu genericul: ”Primăvara dulce a venit frumos”, dedicată sărbărilor pascale.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *