VIDEO | Un sunet pentru un zîmbet de copil

telefonul copilului
Captură: AiciTV.md

”Telefonul copilului” – așa se numește noul serviciu lansat la Ungheni în vederea protejării copiilor care sunt abuzați, neglijați și exploatați. Persoanele care vor apela, vor fi consiliați de o echipă de speciliști.
Problema copiilor abuzați și neglijați, este de mai mult timp luată în vizorul autorităților, însă deocamdată acest fenomen nu este stopat. În vederea depistării tuturor copiilor și tinerilor care se află în situații de risc la Ungheni, a fost lansat serviciul ”Telefonul copilului”.
Acest serviciu pilot a fost lansat grație proiectului ”Asigurarea dreptului copilului la familie și protecția acestuia de violență și abuz și neglijare”, implementat de către Asociația Obștească Parteneriate pentru fiecare Copil.
Potrivit specialiștilor, acest serviciu va permite aplicarea la timp a măsurilor potrivite pentru înlăturarea consecințelor nefavorabile condiționate de conflictele interfamiliale, evadările de acasă, tentativele de suicid și altele.
Potrivit șefului Direcției de Asistență Socială și Protecție a Familiei Tudor Rădeanu, în raionul Ungheni sunt luate la evidență peste 9 000 de cazuri de copii care se află în situații de risc. Aceștia au fost depistați fie prin intermediul școlii sau poliției.
Persoanele din raza raionului Ungheni care se confruntă su cunosc cazuri de violență asupra copiilor sunt rugate să sune la numărul de telefon 0800-28000, apelul este GRATUIT.

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *