VIDEO | Pompierii inspectează bisericile

masuri de precautie in bisericiÎn ajunul sărbătorilor Pascale toate bisericile și mănăstirile din Raionul Ungheni au fost verificate de către Serviciul Pompieri din raion.
La începutul lunii aprilie, inspectorii secției de apărare împotriva incendiilor din Ungheni, au derulat o amplă acțiune de verificare a lăcașurilor sfinte, deși acestă acțiune se desfășoară anual, reprezentanții Direcției Situației Excepționale au depistat un șir de nereguli la unele biserici.
Odată depistate aceste abateri de la normele antiincendiare, preoții sunt obligați într-un anumit termen să se conformeze cerințelor.
Potrivit pompierilor, în timpul slujbelor oficiate de Paști, pericolul de incendii în biserici este sporit, pentru că este folostă o cantitate mult mai mare de lumînări și candele aprinse, în plus, de obicei locașele sunt arhipline de enoriași. În aceste condiții Inspectorii avertizează oamenii să fie precuți și propun mai multe măsuri de prevenire a incendiilor.
În timpul slujbelor religioase oficiate de Paști, polițiștii de sector vor asigura ordinea publică în toate lăcașele sfinte din raionul Ungheni.

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *