VIDEO | Izvoarele înțelepciunii la Ungheni

La Izvoarele Intelepciunii
Captură: AiciTV.md

”La izvoarele înțelepciunii” așa sună genericul concursului literar pentru copii care s-a desfășurat ieri, 25 aprilie, la Ungheni. Evenimentul este la cea de-a 22-a ediție. În acest an tema concursului a fost opera lui Spiridon Vangheli.
Peste 40 de elevi din clasele a III – V-a  de la diferite instituții de învățămînt din raionul Ungheni, au participat la etapa raională a concursului ”La izvoarele înțelepciunii”. Acești elevi au învis la concursul local, care s-a organizat în instituțiile școlare. Cu toții s-au implicat activ pentru a-și demonstra cunoștințele despre opera îndrăgitului prozator Spiridon Vangheli. Potrivit organizatorilor, concursul are drept scop promovarea dragostei copiilor față de lectură și dezvoltarea intelectuală.
Cei 43 de concurenți au fost supuși la 2 probe: una în formă scrisă, alta verbală. Între cele două probe, participanții la concurs au desenat două din personajele lui Spiridon Vangheli: ”Guguță” și ”Titirică”.
Bibliotecarii spun că participanții la concurs s-au pregătit intens în afara orelor, fie individual acasă, fie la bibliotecă.
Părinții concurenților apreciază faptul că se organizează asemenea concursuri literare care au menirea de a dezvolta intelectul copiilor.
Concurenții care au dat dovadă de cunoștințe ample despre operele lui Spiridon Vangheli au fost menționați cu diplome. Pe locul III și II s-au plasat cîte 2 concurenți, iar pe primul loc a fost un singur participant. Învingătorii de pe locurile I și II vor reprezenta raionul Ungheni la etapa republicană a concursului ”La izvoarele înțelepciunii”. Concursul literar este la cea de-a 22-a ediție și este organizat tradițional în fiecare an de către Direcția Generală Învățămînt Tineret și Sport în colaborare cu Secția Cultură și Biblioteca Publică Raională ”Dimitrie Cantemir” din  Ungheni.

Sursa:  AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *