VIDEO | Compania de salubrizare AVE Ungheni și-a retras activitatea de la Strășeni

AVE Ungheni si-a retras activitatea de la Straseni
Captură: jurnaltv.md

Gunoi cât vezi cu ochii de nu ai pe unde călca. Este peisajul apocaliptic de la Străşeni după ce întreprinderea privată de salubrizare şi-a retras tomberoanele de pe lângă blocuri. Motivul: oamenii refuză să achite lunar câte şase lei pentru evacuarea gunoiului. În rezultat, s-au acumulat datorii de 800 de mii de lei. În aceste condiţii, Compania AVE Ungheni şi-a sistat activitatea de la Străşeni. La rândul lor, orăşenii aruncă gunoiul care şi pe unde apucă.
Deşi a trecut doar o zi de când firma de salubrizare AVE Ungheni a retras tomberoanele, străzile oraşului sunt împânzite de gunoi. Fără nicio remuşcare, oamenii au aruncat gunoiul pe stradă.
Directorul AVE Ungheni, Mark Zweig, motivează că a luat decizia de a retrage tomberoanele, după ce oamenii au acumulat datorii de 800 de mii de lei. Mai mult, investitorul austriac susţine că locuitorii din Străşeni refuză să încheie contracte de salubrizare cu întreprinderea.
La rândul ei, Valentina Casian, primăriţa de Străşeni, acuză întreprinderea de salubrizare că nu-şi face treaba calitativ.
Oamenii, însă, sunt de altă părere. Ei spun că firma presta servicii calitative, doar că nu înţeleg de ce unii ezită să plătească pentru evacuarea gunoiului.
Situaţie de groază şi la gunoiştea de lângă oraşul Străşeni, acolo unde sunt evacuate deşeurile. Aici, gunoiul este aruncat chiar pe marginea drumului şi ajunge până în pădurea din apropiere.

Sursa: jurnaltv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *