Trei taxe noi pentru ungheneni

lei, bani
Sursa: makler.md

Printr-o decizie a Consiliului orăşenesc Ungheni, la 20 aprilie curent, au fost instituite trei taxe noi: pentru dispozitivele publicitare, pentru evacuarea deşeurilor şi taxa de la posesorii unităţilor de transport.
Astfel, cei ce vor dori să facă publicitate produselor sau activităţii lor, prin panouri instalate în raza oraşului, vor trebui să plătească anual cîte 300 de lei pentru fiecare metru pătrat din suprafaţa dispozitivului publicitar.  
Pentru ca oraşul să fie mai curat, unghenenii, de la mic la mare, vor trebui să mai scoată lunar din buzunar cîte un leu. La calcularea acestei taxe se va ţine cont de numărul persoanelor fizice înscrise la adresa declarată ca domiciliu. Banii acumulaţi vor fi utilizaţi la evacuarea deşeurilor stradale şi nicidecum la evacuarea gunoiului menajer de la blocuri.
Iar pentru ca şi drumurile să fie mai bune, deținătorii unităților de transport vor trebui să plătească o taxă egală cu 0,5% din cota taxei rutiere.
Potrivit primarului Alexandru Ambros, plățile respective nu sînt exagerate. Sînt însă binevenite,  căci banii acumulaţi vor reprezenta venituri suplimentare, care vor premite să se facă mai multe lucrări de întreținere a drumurilor locale, să se facă mai multă curățenie în oraș.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *