Tentative de trecere ilicita a produselor de tutungerie, anihilate la Sculeni

Tentativa de contrabanda de tigari
Sursa: customs.gov.md

Graţie unificării eforturilor comune ale Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Autorităţii Naţionale a Vămilor din România precum şi altor structuri abilitate implicate în contracararea flagelului de trafic ilicit cu ţigări la frontiera moldo-română, în ultimele 72 de ore au fost contracarate mai multe tentative de trecere frauduloasă a produselor de tutungerie.
În primul caz la postul vamal Sculeni, la pista de control „ieşire autoturisme”, un grup format din colaboratorii vamali moldoveni şi români, grănicerii şi poliţia de frontieră au anihilat o tentativă de trecere ilicită a unui lot de ţigarete de marca „Doina”, care nu au fost declarate pentru controlul vamal. 
Circa 1 400 de pachete de ţigarete erau disimulate în torpedoul şi în anvelopa de rezervă a automobilului de marca „Citroen”, la volanul căruia se afla o doamnă în vîrstă de 28 ani, originară din municipiul Bălţi.
Odată ajunse şi comercializate pe piaţa neagră din UE, tînăra urma să cîştige aproape 2 800 euro.
Pe acest caz, autoritatea vamală a întocmit un proces-verbal, în conformitate cu art. 287 al.10 CC al RM, iar ţigările şi unitatea de transport au fost reţinute pînă la elucidarea cazului sub toate aspectele.
În al doilea caz grupul format din colaboratorii vamali moldoveni şi români au descoperit 70 pachete de ţigări ascunse sub locomotiva unui tren de marfă ce venea din Republica Moldova.
Un alt caz înregistrat la acelaşi post vamal la data de 1 aprilie, a dus la descoperirea produselor de tutungerie într-un autoturism marca Mazda 626, înmatriculat în Republica Moldova şi condus de un cetăţean moldovean. Cele circa 400 pachete de ţigări de marca comercială „Plugarul” erau ascunse în scopul sustragerii de la controlul vamal într-o cutie de viteză automată artizanală. Cu doar câteva ore înainte inspectorii vamali descoperiseră asupra a două persoane alte 388 de pachete de ţigări.
În aceste cazuri, autoritatea vamală a procedat la reţinerea produselor de tutungerie, în vederea confiscării, şi a sancţionat contravenţional şoferii şi mecanicul de locomotivă, iar automobilele au fost reţinute până la plata amenzii.
Serviciul Vamal de Presă


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *