Rețete de Paște – Miel umplut la cuptor

miel umplut la cuptor
Sursa: moldovenii.md

Ingrediente:
Un miel, 3-4 pahare de tăiţei de casă, 4 cepe, ulei, un ou, sare, piper măcinat.
Pentru marinadă: 5-6 căţei de usturoi, 1-2 rădăcină de hrean, 5 cepe, un pahar de vin alb, ½ pahar ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, piper măcinat.
Mod de preparare:
Mielul întreg se pune în marinadă pe 2-3 ore. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se fierb tăiţeii. Ceapa şi măruntaiele fierte se taie fidea şi se prăjesc în ulei, se sărează, se pipărează, apoi se adaugă tăiţeii şi oul crud.
Se scoate mielul din marinadă, se umple cu masa obţinută, se pune pe o tava unsă cu ulei, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 1-2 ore, la o temperatură de 180 grade. Periodic se adaugă apă sau bulion.
Irina Caducenco


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *