Pregătiri pentru implementarea proiectului de construcţie a gazoductului Ungheni – Iaşi

gazoduct Ungheni -Iasi
Sursa: timpul.md

Republica Moldova şi România au o creat un grup comun de lucru care va elabora un grafic concret pentru implementarea proiectului de construcţie a gazoductului Ungheni-Iaşi. 
Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comisiei interguvernamentale Republica Moldova-România de colaborare economică şi integrare europeană, care a avut loc la Bucureşti, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Economiei al Republicii Moldova.
În cadrul şedinţei au fost examinate chestiuni ce ţin de cooperarea în 12 domenii, cu accentul pe sectorul energetic. Totodată, grupul de lucru creat va funcţiona constant, membrii grupului se vor întruni odată în lună, iar graficul implimentării proectului va fi elaborat timp de o săptămână.
La 3 martie 2012, în cadrul primei şedinţe comune a guvernelor Rep. Moldova şi României, a fost luată decizia de a finaliza construcţia gazoductului Ungheni-Iaşi până la sfârşitul anului 2012. Valoarea totală a proiectului privind construcția gazoductului este de 20 de milioane de euro, bani oferiți de Comisia Europeană. Conform memorandumului semnat recent de guvernele de la Chişinău şi Bucureşti, 9 milioane de euro vor fi acordate Republicii Moldova și 11 milioane de euro României.
Sursa: timpul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *