Nu şi-au primit salariile din anul trecut

salariu
Sursa: trm.md

Situaţie extrem de tensionată în la gospodăria comunal-locativă din Călăraşi. Cei 117 angajaţi îşi aşteaptă salariile încă din luna mai a anului trecut. Astfel, datoriile salariale constituie în prezent  1 milion 150 mii lei. În plus, instituţia respectivă mai datorează pentru curentul electric consumat aproximativ 500 mii lei. Situaţia creată fost subiect de dezbateri la cîteva şedinţe ale Consiliului orăşenesc. De fiecare dată au fost adoptate decizii care, însă, nu au fost executate pînă la capăt.
Primarul Nicolae Melnic spune că anul trecut Consiliul a adopat şi un plan de acţiuni menite să remedieze situaţia. Printre acestea se numără: încheierea contractelor cu toţi beneficiarii pentru furnizarea apei şi evacuarea gunoiului, instalarea contoarelor de apă noi, optimizarea cheltuielilor pentru întreţinerea apartului de conducere. S-a decis de asemenea să fie vîndute ţevile metalice din vechea reţea de apă şi canalizare. Gheorghe Mutu, directorul instituţiei respective susţine că cele prevăzute de acest plan se îndeplinesc anevoios. Astfel, din nujmărul total de 5400 de beneficiari doar  cu circa o mie au fost încheiate contracte de livrare a apei şi cu 1700 – contracte de evacuare a deşeurilor menajere.
La apariţia datoriilor a contribuit majorarea salariilor, conform unor hotărîri de Guvern, dar şi nerespectarea de către primărie a angajamentului de a aloca, pînă la finele anului trecut, 500 mii de lei pentru acoperirea acestora, afirmă Gheorghe Mutu. Revoltaţi de situaţie 12 salariaţi au apelat la instanţa de judecată, adjudecîndu-şi salariile ce li se cuveneau. Ceilalţi au declarat că vor recurge la măsuri extreme, cum ar fi greva.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *