Mari speranţe pentru fotbalul din Ungheni

„Moldova-03” Ungheni
Sursa: weltfussballarchiv.com

„Moldova-03” Ungheni, participantă în Campionatul R. Moldova la fotbal, Divizia B, a început cu dreptul returul. Pe 24 martie, pe teren propriu, a învins echipa FC Teleneşti.
Prima repriză a fost dominată de către oaspeţi, aceştia înscriind un gol remarcabil de la circa 20 de metri, care i-a surprins atît pe apărători, cît şi pe portar. În repriza a doua, însă, evenimentele s-au schimbat radical. Fotbaliştiii ungheneni au creat mai multe ocazii, dar… Ajungînd de patru ori unul la unul cu portarul echipei adverse, nu au reuşit să înscrie nici un gol. Noroc de apărătorii teleneşteni  care au marcat un un gol în propria poartă. Scorul, astfel, a devenit egal.
Peste cîteva minute Veaceslav Nica de la „Moldova-03” a adus victoria şi trei puncte la activ dintr-o  lovitură de la 11 metri (penalty). De notat că în prima repriză acelaşi Veaceslav Nica a ratat un penalty.
Victoria obţinută aduce mari speranţe în revenirea fotbalului din Ungheni. De altfel, „Moldova-03”este unica echipă din Campionat compusă exclusiv din discipolii şi antrenorii şcolilor sportive locale, alături fiindu-le oameni pasionaţi de fotbal, printre care: Dionis Ternovschi (magazin Bricone), Mark Zweg (Î.M. AVE Ungheni), Valeriu Jardan (Colegiul de medicină), Ghenadie Mitriuc (SRL Rincor-Prim), Cristofor Codreanu, viceprimar de Ungheni, Alexandru Duşcov (SA Cereale-Prut).
Următorul meci unghenenii l-au pierdut, scor 2:0, în deplasare, în faţa echipei FC Edineţ. „Mă bucur totuşi, căci echipa, în pofida condiţiilor în care se află, s-a prezentat bine”, a declarat Valeriu Ciobanu, preşedintele CS „Moldova – 03”. La ora actuală, nu are nici echipamentul necesar, nici mingi, nici bani. Evoluează şi se menţine pe linia de plutire doar datorită entuziasmului care mai domneşte la Ungheni. Valeriu Ciobanu este însă încrezător că această criză va fi depăşită şi, în cele din urmă, se va găsi un sponsor serios, care să reuşească să reînvie tradiţiile de altă dată ale fotbalului unghenean. La ora actuală, SC „Moldova-03” se află pe ultima poziţie a clasamentului.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *