Dame în luna martie

joc de dame
Sursa: moldova.sports.md

De la cei mai tineri…
Federaţia de joc de dame a R. Moldova a organizat la Ungheni Campionatul naţional între elevi. Au participat 71 de băieţi şi fete din Chişinău, Bălţi, Bender, Tiraspol, Soroca, Ungheni, Drochia, Străşeni, Călăraşi, Ialoveni, Ştefan Vodă şi Comrat. În calitate de oaspete de onoare a fost secretarul Federaţiei, Greta Sturza.
Cele mai multe locuri premiante le-a revenit reprezentanţilor din Bender (10 medalii); 4 medalii au obţinut tiraspolenii. Două medalii au mers la Străşeni.  Din cei opt reprezentanţi ai Ungheniului, cel mai bun rezultat l-a avut Marcel Ursu, elev la Şcoala primară „Spiridon Vangheli”, care s-a clasat pe locul VII.
… la cei mai în vîrstă
Turneul raional la joc de dame, cu genericul „50 plus”, a adunat numeroşi amatori ai acestui joc, care au trecut de vîrsta primei tinereţi. Pe locul I s-a clasat Dumitru Gorea din Sineşti, după care au urmat doi ungheneni: Nicolae Corduneanu (locul II) şi Vasile Bacalu (locul III). Cel mai tînăr participant a fost Ion Corlăteanu din Ungheni, iar cel mai în vîrstă – Constantin Timofte (a.n. 1933).
Seghei Nicul,
arbitrul principal al celor două campionate


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *