Copii talentaţi care trebuie promovaţi

muzica, copii talentatiDeja a şasea primăvară la rînd Palatul Culturii din Ungheni a găzduit concursul raional de cîntece pentru copii „Într-un coş cu viorele”. Pe 6 aprilie, copleşiţi de emoţii, dar dornici de a învinge şi a bucura publicul cu cîntecele sale, 14 concurenţi, cu vîrsta cuprinsă între 6 şi 9 ani, au evoluat în scenă cu cîte o piesă muzicală, dar au pregătit şi cîte o prezentare despre sine.
Evenimentul muzical a fost unul deosebit pentru micuţi şi din considerentul că au fost jurizaţi de însăşi Georgeta Voinovan, interpretă şi compozitoare apreciată în R.Moldova. Dînsa a venit la concurs cu fiica sa Bianca, în vîrstă de 12 ani. Ambele au susţinut un recital pentru publicul unghenean.
„La Ungheni sînt copii talentaţi care trebuie promovaţi”, a subliniat Georgeta Voinovan la finele concursului.
Momentul culminant pentru toţi cei prezenţi în sală a fost, desigur, premierea. Pentru prima oară, în acest an au fost instituite şi titlurile „Miss Viorica” şi „Mister Viorel”. Le-au primit deţinătoriii Premiului mare. Este vorba de Alina Tureţchi, în vîrstă de 9 ani, din Ungheni, şi  Denis Raţă, în vîrstă de 8 ani, din Zagarancea. De notat că diplome şi cadouri au primit toţi participanţii la concurs.
Unicul regret, potrivit Alionei Popovici, director interimar al Palatului culturii, organizatoarea concursului „Într-un coş cu viorele”, este că, în pofida eforturilor depuse, sala mare a Palatului culturii a fost semipustie în ziua concursului”, a concluzionat.
Ina Landa
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *