Cărți de identitate false ascunse în pantofi

Carti de identitate false ascunse in pantofi
Sursa: ijpfiasi.ro

* În cadrul unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit, ascunse în pantofii a doi bărbați din Republica Moldova care intenționau să intre în România, trei cărți de identitate românețti false.
* În cadrul cercetărilor, bărbații au recunoscut că, ajutați de un conațional care iî însoțea, intenționau sa ajungă ilegal în Spațiul Schengen, folosindu-se de documentele românești false.
În data de 18 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, împreună cu politiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, au desfasurat o acțiune specifică  pe linia prevenirii si combaterii migrației ilegale.
Astfel, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetățenii din Republica Moldova: Alexandru L., Vadim G. și Ghenadii N., cu vîrste cuprinse între 24 și 31 ani, pasageri într-un autoturism marca Opel.
Avînd suspiciuni cu privire la documentele prezentate la control de către bărbați și la scopul declarat pentru a intra în România, polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice și controale amănunțite asupra celor trei cetățeni.
In urma controlului, in pantofii a doua dintre persoane au fost descoperite trei carti de identitate romanesti ce s-au dovedit a fi false.
Din cercetari, a rezultat faptul ca unul dintre barbati Alexandru L. i-a ajutat pe Vadim G. si Ghenadii N. sa obtina cartile de identitate romanesti false, de care intentionau sa se foloseasca pentru a ajunge ilegal in Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au intocmit lui Alexandru L. lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, ce urmeaza a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi in vederea luarii masurilor legale.
Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale.
Sursa: ijpfiasi.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *