Aglaonema commutatum

flori, AglaonemaEste o plantă originară din Asia de sud-est, în formă de tufă ramificată, cu tulpina înaltă de pînă la 1 metru. Frunzele sînt lungi, în formă de lance de culoare verde cu pete gri-argintii. Vara pot produce flori albe, nesemnificative.
Trebuie să știm: toate părțile plantei sînt otrăvitoare. Nu uitați să vă spălați pe mîini după ce ați luat butași sau ați efectuat o altă lucrare de îngrijire a plantei.
Aglaonema commutatum crește lent. Preferă mai mult locurile semiumbroase, decît însorite. Frunzele maronii sînt un semn că planta este amplasată în lumina directă a soarelui.
Această floare are nevoie tot anul de temperaturi cuprinse între 20-25 grade Celsius. Aveți grijă ca pe timp de iarnă temepratura să nu scadă mai jos de 18 grade Celsius.
Îngrijire
Cel mai bun sfat este să o tratați ca pe o plantă de dificultate medie cu cîteva cerințe speciale.  Creșteți-o într-un ghiveci puțin adînc și țineți-o departe de curenți de aer cu fum. Iarna are nevoie de căldură și aer umed.
Aglaonema commutatum se udă moderat, cu apă dedurizată la temperatura camerei, iar o dată la două săptămîni se administrează o doză mică de îngrășămînt în apă. Iarna se administrează îngrășămînt o dată pe lună.
Frunzele trebuie pulverizate regulat. Dacă aerul este prea uscat în timpul iernii planta devine sensibilă la păianjeni și păduchi.
Înmulțirea are loc prin separarea rădăcinii, primăvara.
Aglaonema se aseamănă foarte bine cu Dieffenbachia. Aceste plante sînt deseori confundate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *