Pietonul s-a dovedit a fi, în aceste zile, prioritatea poliției rutierePeton

pietonSînt accesorii mici, transformabile, se aplică ușor și sînt prevăzute pentru asigurarea securității pietonilor la trafic. Este vorba despre brățarile reflectorizante, cu care i-au surpins plăcut atît pe nisporeneni, cît şi pe ungheneni, agenții de circulație.
În aceste zile de primăvară, poliţiştii au împărţit 50 de astfel de brăţări la Nisporeni şi exact de două ori mai multe – la Ungheni. Acțiunea face parte din Campania națională de securizare a pietonilor în trafic, demarată de Ministerul Afacerilor Interne şi numită oficial „Operațiunea Pietonul”. Scopul este de a preveni accidentările pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă în trafic.
La Nisporeni au fost inițiate mai multe acțiuni de prevenire a accidentelor. ”Săptămîna trecută, am împărțit pietonilor brățări reflectorizante, le-am explicat despre beneficiile acestora, mai ales cînd pietonul se află în trafic pe timp de noapte”, a relatat pentru ”Expresul”, Sergiu Robu, șeful Secției Poliție Rutieră a Comisariatului raional de poliție Nisporeni. Totodată, agenții rutieri și-au propus să desfășoare, în parteneriat cu Uniunea Conducătorilor Auto, filiala Nisporeni, ore informative pentru elevii din diferite instituții de învățămînt.
Și la Ungheni pietonul s-a dovedit a fi, în aceste zile, prioritatea poliției rutiere. Timp de  două săptămîni, brăţările reflectorizante au fost împărțite atît copiilor, cît și adulţilor. Potrivit agenților de circulație, cei ce s-au ales cu astfel de accesorii vor putea fi observați de șoferi de la o distanță mult mai mare. În plus, au avut loc întîlniri cu elevii, în cadrul cărora li s-a vorbit  despre comportamentul pietonului la trafic și prevederile Regulamentului circulației rutiere în acest sens. ”Necesitatea educației rutiere pentru copii este tot mai importantă, mai ales în ultimul timp, cînd numărul de autovehicole ce dezvoltă o viteză  mari creşte de la o zi la alta”, a declarat Viorel Caras, șeful Secției Poliție Rutieră a Comisariatului raional de poliție Ungheni. Potrivit dînsului, datele statistice arată că numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor este în creștere. Astfel, din vina pietonilor, de la începutul anului curent au fost înregistrate în raionul Ungheni 3 accidente, care s-au soldat cu 3 morţi. La Nisporeni, s-a produs, în aceeaşi perioadă,  un singur accident de acest gen, în care o persoană s-a ales cu traumatisme.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *