Verdele în casele dumneavoastră (continuare)

in lumea florilorDintre toate culorile curcubeului verdele este poziționat central, aflîndu-se la distanță egală între roșu aprins și violet și reprezintă echilibrul, calmul și medierea dintre cald și rece. Tocmai de aceea verdele este una dintre cele mai folosite culori în decorațiunile interioare, nu doar pentru locuințe, ci și pentru săli de așteptare, spitale etc.
Dacă decorarea unei întregi camere în verde este prea mult, puteți folosi verdele doar pentru anumite elemente decorative. În acest sens v-ar prinde bine o floare de interior, cum ar fi Schefflera.
Schefflera arboricolă – mai este numită și copacul ”umbrelă”. Este o plantă veșnic verde, iar uneori verdele frunzelor mai poate fi pătat cu alb și crem. Provine din Indonezia, unde poate atinge înălțimi considerabile, în casă poate ajunge pînă la 2 metri înălțime, dacă rădăcinile au spațiu suficient pentru a se dezvolta. Crește repede și în scurt timp se transfpormă într-un copac elegant și mare. De notat că planta nu iubește compania altor flori. Preferă să stea singură într-un colț aparte, pentru a-și evidenția eleganța.
Îngrijirea
Scehfflera are nevoie de lumină, dar nu de soare direct (mai ales în timpul verii). Vara planta poate fi scoasă la aer liber. Se udă numai după ce primul strat al solului va fi uscat. Îi place ca umiditatea aerului să fie maximă, de aceea necesită să fie pulverizată zilnic cu apă la temperatura camerei.
Hrănirea se efectuează în timpul creșterii, din primăvară pînă-n toamnă.
Un luciu frumos al frunzelor  Schefflerei va atrage privirea tuturor și aceasta o puteți face cu ajutorul unui lac pentru frunze sau ceară specială pentru plante, ce le puteți găsi în magazinele de flori.
Pericole
Atenție la aspectul frunzelor: dacă se vestejesc sau atîrnă, temperatura este prea scăzută, udarea – excesivă sau insuficientă sau fertilizarea inadecvată. Coșenila făinoasă și cea brună se elimină cu un tampon îmbibat în alcool denaturat. Păduchii verzi care atacă planta în timpul verii se combat cu insecticide pe bază de piretru.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *