Puţină statistică

Statistica, Ungheni, capitala tineretuluiPe perioada desfăşurării proiectului “Ungheni – capitala tineretului 2011” au fost organizate 30 de activităţi la nivel local, 13 activităţi – la nivel naţional, 6 activităţi – la nivel internaţional.
La toate acestea au participat peste 15 mii de tineri din raionul Ungheni, din alte localităţi ale Republicii Moldova, dar şi de peste hotare.
În organizarea tuturor activităţilor au fost implicaţi peste 150 de tineri voluntari, peste 30 de parteneri locali, naţionali şi intenaţionali.
În această perioadă, au fost create în raionul Ungheni 6 cluburi de iniţiativă comunitară.
90 de tineri activi au participat la soluţionarea problemelor comunitare în cluburile IMPACT.
În Capitala tineretului 2011, a fost amenajat, pentru tineri în mod special, un scuar care poartă numele lui Grigore Vieru.
Graţie unui concurs de granturi mici, au fost finanţate 5 iniţiative ale tinerilor, pentu a soluţiona anumite probleme din comunitate.
Circa 800 de tineri au avut posibilitatea să cunoască mult mai multe lucruri interesante despre importanţa alegerii profesiei. Lor li s-a oferit şansa să comunice cu persoane ce au obţinut succese în anumite domenii profesionale.
Cîte 10 reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, ai administraţiei publice locale şi ai  mediului de afaceri au cooperat şi au dezvoltat proiecte comune prin reţeaua Mentorilor.
La Ungheni, graţie proiectului “Ungheni – capitala tineretului”, au fost realizate, de către postul de televiziune “Moldova 1”, două emisiuni “Erudit-Cafe”, cu participarea tinerilor din Călăraşi, Nisporeni, Ungheni.
Despre Proiectul “Ungheni – capitala tineretului 2011” s-a vorbit în numeroase emisiuni la posturile de televiziune locale, dar şi naţionale, au fost postate ştiri pe cele mai importante  portaluri de ştiri din Republica Moldova, s-a scris în publicaţiile periodice, atît locale, cît şi naţionale.
Lansarea proiectului “Ungheni – capitala tineretului” a constituit şi o premieră pentru mass-media locale. Pentru prima oară în istoria Ungheniului, un eveniment a fost transmis în direct – de site-ul Expresul.com.
Proiectul a finalizat cu elaborarea şi aprobarea unui plan de acţiuni, numit „Platforma Tinerilor” 2012-2014.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *