Ningea frumos peste bustul poetului

linga bustul lui Grigore VieruÎn ziua în care poetul Grigore Vieru ar fi împlinit 77 de ani, pe 14 februaire, la Ungheni, în faţa bustului domniei sale, s-a adunat multă lume: elevi de la liceele din oraş, oficialităţi, dar şi simpli admiratori ai creaţiei sale.
”Este prima noastră activitate culturală în scuarul ”Grigore Vieru”. Azi marcăm aici ziua de naștere a poetului. Sînt bucuros că la Ungheni, datorită unei inițiative comune a administrației publice locale și a comunității, am reușit să instalăm bustul celui care a fost Grigore Vieru”, a menționat, în alocuțiunea sa, Alexandru Ambros, primarul de Ungheni. Dînsul i-a invitat pe cei prezenți să depună florile recunoștinței la monumentul poetului.
”Opera literară care ne-a fost lăsată ne face să-l simțim aproape și astăzi pe Grigore Vieru”, a subliniat Iulia Pancu, vicepreședintele raionului, îndemnînd generația tînără să încerce să se regăsească în versurile poetului.
Printre cei prezenţi, în dimineaţa zilei de 14 februarie, la bustul lui Vieru s-a numărat şi pictoriţa Veronica Mireanu, cea care a realizat primele schiţe ale viitorului monument. ”Atunci cînd le-am aşternut pe hîrtie, m-am gîndit să plasez sus cartea pe care Grigore Vieru și-a dorit-o la căpătîi, iar jos – foaia rămasă nescrisă. Mai avea foarte multe idei”, a explicat dînsa celor prezenţi semnificaţia bustului, remarcînd, totodată, că locaţia este una foarte reușită. „Molizii din preajmă simbolizează codrii, pe care poetul atît de mult și i-a dorit alături”, a punctat dînsa.
Reamintim că bustul lui Grigore Vieru a fost dezvelit la Ungheni pe 21 mai 2011, iar scuarul unde este amplasat îi poartă numele.
Ningea frumos peste bustul poetului, iar albul imaculat din jur simboliza sufletul pur al domniei sale. În acel anturaj angelic versurile pe care le-au recitat elevii prezenţi la eveniment au fost mai mult decît binevenite.
De notat că evenimentul de la bustul lui Grigore Vieru din centrul oraşului Ungheni a fost organizat la iniţiativa Secţiei raionale cultură.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *