Bombă la Todireşti. Pentru comunişti? Sau o glumă de prost gust?

Bombă la TodirestiMare zarvă şi vîlvătaie la Todireşti, raionul Ungheni, pe 16 februarie curent. În acea zi, cică, în sat trebuia să vină liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir  Voronin, la o întîlnire cu sătenii. Tot în acea zi, un anunţ ridica în picioare poliţia din Ungheni şi echipa de genişti din Chişinău: în casa de cultură, unde urma să aibă loc întîlnirea cu pricina, este plasată o bombă.
“A fost o provocare ordinară. Asta am spus din start. Cineva şi-a dorit să nu aibă loc acea adunare”, a declarat pentru “Expresul” prim-secretarul comitetului raional Ungheni al Partidului Comuniştilor, Haralambie Chirilov.
Dînsul a infirmat ştirea că la Todireşti urma să vină în acea zi Vladimir Voronin. “A fost o adunare ordinară, la fel ca altele organizate, în ultimele săptămîni în satele raionului Ungheni”, a subliniat liderul comunist. Pentru a evita orice incident, s-a decis ca adunarea să fie transferată în sala de festivităţi  a gimnaziului din localitate. “Păcat că nu am invitat şi presa, să vadă cîtă lume a venit şi să audă ce spun oamenii despre situaţia actuală, despre Alianţă”, a făcut o remarcă Haralmabie Chirilov.
După anunţul privind bomba de la casa de cultură din Todireşti, în sat s-a deplasat o echipă întreagă de specialişti, inclusiv genişti de la Chişinău. Nu au găsit nimic. “Aveam mari dubii că acolo ar fi fost plasată o bombă, dar, conform regulamentelor existente, sîntem obligaţi să acţionăm chiar şi în cazul în care sîntem siguri în proproţie de 99% că e o glumă de prost gust făcută de o persoană inconştientă. De aceea se prevede, pentru asemenea glume, o răspundere penală”, a menţionat Gheorghe Tcaci, anchetator la Comisariatul de Poliţie Ungheni.
În prezent, se lucrează asupra identificării persoanei ce a făcut apelul telefonic. Codul penal prevede, pentru astfel de infracţiuni, o amendă între 4 mii şi 10 mii de lei, sau muncă neremunerată în folosul societăţii între 180 şi 240 de ore, sau închisoare pînă la 2 ani. Potrivit lui Gheorghe Tcaci, este pentru prima oară în ultimii zece ani cînd este înregistrată la Ungheni o ameninţare cu bomba. Liderul comuniştilor ungheneni, la rîndul său, a punctat: “La ora actuală, te poţi aştepta la orice. Provocările devin deja tradiţie. Cineva a făcut-o special”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *