Dreptul la replică. În politică există prieteni de moarte şi duşmani la cataramă

Artur Botnaru, prim-vicepreşedinte al tineretului liberal UngheniDeseori, în drumul vieţii noastre, întîlnim capcane, gorgone, himere, îl întîlnim pe Iuda şi simţim ce înseamnă o lovitură în spate. Pentru unii o porţiune în drumul vieţii o reprezintă politica, care, într-un final, devine chiar autobanul principal. Politica, în sinea ei, este o albie care adăposteşte orice izvor de apă. Ba mai mult, politica e oceanul în care se revarsă rîuri de politicieni.
În politică există prieteni de moarte şi duşmani la cataramă. Unul dintre prietenii de moarte ai PL-ului a fost Mihai Goian, care a fost primit în PL ca un fiu, un fiu risipitor ce s-a întors precum un cocostîrc la cuibul său. Dar, sub pretextul ,,dictatorului Arhire’’ şi în stil britanic, el a părăsit PL-ul.
Mă simt debusolat: cum nişte băieţi ce simt româneşte, ce vorbesc româneşte şi gîndesc româneşte, care fac ce vorbesc, nu vorbesc despre ceea ce fac, l-au luat pe Mihai Goian în rîndurile lor?
Ca fost coleg pot să spun cum l-am cunoscut pe Mihai la PL. L-am cunoscut ca pe un tînar ce avea idei, ce îmi vorbea foarte mult despre acţiunile de la M.A.E. (înainte de a veni la PL, a fost la M.A.E), despre cum trebuie să fie o forţă politică. Dar… niciodată nu facea nimic, doar vorba îi era frate. Era un demagog, un impostor şi un laş. „Noua Dreaptă”, probabil, l-a judecat după aparenţe. Mihai Goian este acel laş care trîmbiţează despre unire doar pe facebook. Unde a fost Mihai de 1 decembrie, cînd PL a adunat circa 50 de tineri în piaţă, la Ungheni?
Mihai a eşuat în tentativa lui de a strînge o armată de unionişti şi, ca micul ,,Che Guevara’’ de Ungheni, a plecat la Chişinău în acea zi. Aceasta mă face să spun că unii ştiu ce vorbesc, alţii vorbesc ce ştiu. Impotenţa cu care el acţionează în Ungheni îl lasă fără susţinători.
Mihai Goian a scuipat ca o cămilă în fîntîna din care a băut. Prin acuzaţiile sale, lansează un tangou, păcat că nu poate dansa. El, bizarul parodist al Andreei Marin, vine cu surprize de Sf. Vasile, judecînd exact ca în fabula ,,Privighetoarea şi măgarul’’. Are un rol dualist – al măgarului şi al cucului. Din ipostaza cucului încearcă să demonstreze ca el e Eros Ramazzotti, iar din ipostaza măgarului – să ne judece cît mai veridic. Însă, vorba lui Alecu Donici, „Dumnezeu să ne păzească de judecata măgărească”.
Mihai aduce acuzaţii conducerii tinerilor că, cică, sîntem manipulaţi şi antrenaţi doar în împărţirea fluturaşilor. Prin intermediul dumneavoastră vreau să-l informez că, în urma conferinţei tineretului liberal (TL) din Ungheni, a fost aleasă noua conducere. La TL au mai aderat circa 30 de tineri, iar din decembrie pîna în prezent TL a organizat: o sărbătoare în colectiv, 4 şedinţe de lucru, tinerii au fost cu „Pluguşorul” la funcţionarii publici.
Mihai încă o dată demonstrează o neglijenţă şi un tupeu absolut. Fiind vicepreşedintele TL Ungheni, el a avut puterea de a convoca şedinţe cu tinerii, de a veni cu proiecte, cu acţiuni şi cu diferite manifestări. El însă a tăcut, ca apoi să arunce cu pietre în tot PL-ul, făcîndu-l pe domnul Arhire uzurpator.
Vreau să spun că, de cînd sînt la cîrma TL Ungheni, adun tinerii în şedinţe fără a cere consimţămîntul domnului Arhire. Probabil, lui Mihai i-a fost greu să se adapteze la PL, căci într-adevăr e greu cînd schimbi 4 partide în doar cîţiva ani.
Nu-l judec pe Mihai pentru acţiunele sale şi nu contează ce partid reprezinţi, căci viziunile se schimbă, circumstanţele se schimbă, oamenii se schimbă. Dar ar trebui să rămînă omenia, căci anume ea determină individul în procesul evoluţiei atitudinii, omenia asigură intermedierea între conştiinţă, suflet şi creier, generînd idei. Dacă însă eşti porc ca şi caracter sau atitudine, nu rămîne decît să răstorni treuca şi să scuipi în fîntîna din care ai băut.
Artur Botnaru,
prim-vicepreşedinte al tineretului liberal Ungheni
P.S. Această replică vine urmare a acuzaţiilor unui fost membru PL, Mihai Goian, aduse  liderului organizaţiei teritoriale PL, Anatol Arhire (vezi numărul trecut al „Expresului”).
Cu aceasta terminăm orice dispute la subiect în paginile ziarului. Cei ce doresc să-şi expună opinia, o pot face pe www.expresul.com.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *