Ultimul acord al unui proiect social de proporţii: “Fundaţia Muncii

Foştii beneficiari ai proiectului le demonstrează oaspeţilor cum se serveşte o masă festivă
Foştii beneficiari ai proiectului le demonstrează oaspeţilor cum se serveşte o masă festivă

După trei ani şi jumătate, Proiectul „Fundaţia Muncii”, implementat de Asociaţia obştească pentru copii şi tineret „Făclia” din Ungheni, a ajuns la final. Cu adevărat, sfîrşitul încununează opera. Zeci de tineri, zeci de reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai unor organizaţii de tineret din Sîngerei, Taraclia, Ialoveni, Soroca, Criuleni şi Căuşeni, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, s-au adunat, pe 8 decembrie, într-un cadru festiv, pentru a pune punctul final unui proiect de nota zece.
La eveniment a participat şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Ceban, oaspete frecvent, în acest an, la Ungheni.  „Acest proiect a atins problemele cu care se confruntă tinerii în ziua de astăzi, răspunzînd astfel la toate întrebările lor. Am văzut că, datorită proiectului respectiv, mulţi tineri au obţinut o meserie şi au fost ajutaţi  în căutarea unui loc de muncă”, a accentuat ministrul, dînd asigurări că va fi găsită o continuitate a acestui proiect social, foarte util, de altfel.
De notat că proiectul „Fundația Muncii” a fost implementat cu suportul financiar al Confederației Sindicatelor din Olanda, în parteneriat cu autoritățile publice locale din Ungheni și Călărași. Beneficiari ai proiectului au fost tineri cu vîrste cuprinse între 16 şi 25 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Pe perioada de implementare a proiectului, 338 de tineri au absolvit cursurile de formare profesională, dintre care 189 au fost angajați în cîmpul muncii. Pe lîngă faptul că au obţinut o meserie, fie că e vorba de vînzător, frizer, chelner sau bucătar, ei au învăţat cum să susţină un interviu pentru angajare, cum să-şi găsească un loc de muncă, cum să se comporte în diverse situaţii etc. Datorită acestui fapt, în cei trei ani şi jumătate de  derulare a proiectului “Fundaţia Muncii”, circa 550 de tineri din raioanele Ungheni şi Călăraşi au reuşit să-şi găsească un loc de muncă.
“Sîntem convinşi că serviciile şi parteneriatele iniţiate în cadrul acestui proiect vor continua, vor fi dezvoltate şi diversificate, astfel contribuind la bunăstarea socială a tinerilor şi la dezvoltarea comunităţii”, a accentuat Angela Ciocîrlan, directorul proiectului, preşedintele AO „Făclia”.
Natalia Chiosa
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *