Zeci de şcoli din ţară ar putea fi închise! VEZI ÎN CE RAIOANE



școli, optimizare, localități, Ungheni
Imagine: tatianarosca.wordpress.com


Pentru anul de studii 2011 – 2012, ministerul Educaţiei îşi propune să închidă 33 de şcoli din 12 raioane ale ţării. Doar în 11 localităţi, consiliile locale şi-au dat acordul pentru ca instituţiile de învăţământ să fie optimizate.
Cele mai multe şcoli urmează să fie închise în raionul Călăraşi. Pentru acest lucru, şi-au dat acordul consilierii din 4 localităţi. În Orhei şi Glodeni, câte două şcoli stau pe lista de optimizări. Urmează raioanele Cantemir, Sângerei şi Ungheni, în care se va închide câte o instituţie şcolară.
Există însă şi localităţi în care oamenii nu doresc ca instituţiile de învăţământ să fie optimizate. În raionul Ungheni există 4 astfel de şcoli, în Rezina 3, în Sângerei şi Cantemir câte 2 instituţii şcolare. În Basarabeasca, Briceni, Cahul, Călăraşi şi Orhei există câte o singură asemenea instituţie.
Totodată, în unele raioane autorităţile locale încă nu au decis ce cale să urmeze. Printre acestea se numără raioanele Leova şi Nisporeni. Aici urmează să fie decisă soarta a câte 3 şcoli.
În instituţiile care urmează să fie optimizate învaţă în jur de 1500 de elevi. Dacă şcolile vor fi închise, 96 de profesori vor rămâne fără un loc de muncă. Totodată, pentru ca elevii să fie transportaţi în alte localităţi este nevoie de 28 de unităţi de transport.
Sursa: Publika.md
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *