Pregătirea instituţiilor şcolare mai durează

instituțiile școlare, pregătirea, studii
Imagine:apropo.ro

Pregătirea instituţiilor şcolare şi preşcolare din raionul Ungheni către noul an de studii este încă în plină desfăşurare. În unele mai sînt încă multe de făcut, altele sînt, practic, gata de a-şi deschide uşile pentru un nou an de studii.
Potrivit lui Alexandru Ciuvaga, şef-interimar al Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport, cele mai pregătite instituţii sînt liceele din oraşul Ungheni, mai puţin „Alexandru Puşkin”. Avem şi o instituţie nouă: şcoala primară-grădiniţă de la Grozasca, care a fost deschisă recent, după o reconstrucţie capitală. Dar, ca să activeze în condiţii optime, e nevoie de mobilier. Alte instituţii, în schimb, au mobilier bun, dar nu sînt renovate. În concluzie, oficialul a subliniat: „Nici o instituţie nu este pregătiă totalmente pentru noul an de studii”. Dar mai este puţin timp. Data limită pentru finalizarea lucrărilor este 15 august.
În aceeaşi zi, o echipă de lucru, formată din specialişti în domeniu, vor inspecta, timp de trei zile toate instituţiile pentru a verifica nivelul lor de pregătire. Numai după aceasta se va putea spune cu exactitate ce s-a făcut şi ce a mai rămas de făcut.
În raionul Ungheni, la momentul actual, sînt 12 licee, 3 şcoli primare, 47 gimnazii şi grădiniţe.
Natalia Chiosa
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *