Îngrijorare şi teamă la Direcţia Asistenţă Socială

asistență socială, Ungheni, angajații, Aurelia Varvariuc, grevaCirca 30 de angajaţi ai Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei (DASPF) sînt în pragul declanşării unei greve. Pe 28 iulie, timp de jumătate de zi, au refuzat să intre în sediu pe motiv că nu-şi doresc revenirea în funcţia de şefă a instituţiei a Auricăi Varvariuc, care i-a condus în anii 2003-2007.
„Colectivul nu doreşte ca doamna Varvariuc să fie alături de noi”, a declarat Constantin Potlog, şef adjunct al DASPF , după care a accentuat: „Ne simţim presaţi, avînd în vedere trecutul  activităţii dînsei la Direcţie”.
Care a fost acest trecut, au povestit cîţiva dintre angajaţi.
Vitalie Olaru, specialist coordonator în probleme juridice şi resurse umane:
„După ce a venit domna Varvariuc la Direcţie, liniştea a durat cel mult jumătate de an. Fiind o persoană fără experienţă în acest domeniu, a dus din start la incapacitatea direcţiei de a activa. Ne şantaja, putea să spună direct: eu cu tine nu vreau să lucrez, nu-mi placi, pe toţi vă dau afară. Chiar s-a exprimat: eu sînt nacealnik, eu comănduiesc. O citez şi nu am să uit niciodată această frază. Personal, am avut multe de cules de pe urma activităţii doamnei Varvariuc. Cînd am refuzat să mă abonez la ziarul „Comunist”, dînsa mi-a spus: tu eşti împotriva noastră? Practic, de atunci s-a început persecutarea deschisă, mi-au fost aplicate un şir de sancţiuni disciplinare, ulterior am fost concediat din funcţie, ca apoi să fiu  restabilit conform hotărîrii instanţei de judecată şi să-mi fie anulate sancţiunile disciplinare. După restabilirea mea în funcţie, timp de aproape doi ani, nu am avut posibilitatea reală de a activa. Pot s-o confirme colegii. Veneam la serviciu la ora 8.00, plecam la ora 17.00. Nu eram admis la nici o activitate, nici măcar la volante. Nu aveam acces la calculator, nici la telefon.  Doamna a dat ordin pînă şi cheia de le veceu să nu mi se dea. Pot s-o confirme colegii mei”.
Eva Casian, lucrător social:
„Noi dorim ca domnul Rădeanu să rămînă în funcţie, pentru că este un om competent, îndeplineşte totul cu profesionalism. Cînd era doamna Varvariuc şefă, eram tratate de ea neomeneşte. Eram lipsiţi de premii fără nici un motiv. Dacă îndrăzneai să întrebi ceva, ţi se închidea imediat gura, ni se spunea cuvinte urîte. Multe au fost de toate”.
Svetlana Nemţanu, şefa serviciului îngrijire socială la domicilu a persoanelor în etate, lider sindical:
„Oare chiar în ţara asta nu poate fi auzit un colectiv întreg, care cunoaşte situaţia bine? Avem toţi cîte 20-30 de ani de activitate, dar aşa conducător nu am văzut: incompetent, ne numea cu cuvinte urîte, ne urmărea la tot pasul, eram ascultaţi pe la uşi. Eram invitaţi pe rînd la dumneaei în birou şi ne pornea pe unul împotriva altuia. Urît. Urît de tot. Sperăm să fim auziţi şi să ni se dea dreptate. Sîntem, totuşi, un colectiv. De patru ani, de cînd conducător este Tudor Rădeanu, sînteţim liniştiţi, activitatea e bună, chiar şi beneficiarii resimt acest lucru”.
Angajaţii Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni au adoptat şi o declaraţie pe care au transmis-o autorităţilor riaonale, prin care solicită „respingerea și neadmiterea repunerii în funcția de șef a DASPF Ungheni a doamnei Varvariuc”. Totodată, se menţionează în declaraţie, „colectivul își rezervă dreptul de a bloca accesul doamnei Varvariuc în sediu, începînd cu data 28 iulie 2011”.
Lucia Bacalu
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *