După o întrerupere de doi ani, ”Princessa Elena” a revenit în portul maritim Giurgiulești

portul fluvial, Ungheni, turiști, nava, princessa Elena
Imagine:moldova-suverana.md

Întreruperea de doi ani a fost cauzată de faptul că în 2009 compania ucraineană, căreia îi aparține motonava de pasageri ”Princessa Elena”, a desfăcut contractul cu ”Portul fluvial Ungheni”.
Întrucît printre cetățenii moldoveni nu s-au prea găsit doritori de a călători spre Istanbul cu nava maritimă cu o lungime de 88 metri și lățimea de 13 metri, dotată cu patru bărci de salvare, în prima croazieră au plecat turiști din Ucraina și Rusia, precum și 18 ziariști din Moldova.
Potrivit directorului companiei ”Portul fluvial Ungheni” care a luat motonava de pasageri în arendă, Veaceslav Sviridov, în timpul verii cursele vor fi regulate, ”Princessa Elena” va pleca spre Istanbul în fiecare luni. In caz de necesitate, cursele vor continua și toamna. Călătoria durează șapte zile, trei dintre care motonava sa află în portul Istanbul. Copiii cu vîrsta de pînă la 5 ani călătoresc pe gratis, iar pentru cei de pînă la 12 ani părinții achită 50 la sută din preț.
Motonava ”Princessa Elena” a fost construită în 1991, fiind denumită altfel în cinstea fiicei regelui Muntenegrului, Nicola, care a studiat la Sankt-Peterburg, apoi s-a căsătorit cu regele Italiei. ”Principessa Maria” este una din cele mai mari nave de pasageri din regiunea Mării Negre, cu o capacitate de 168 de călători şi 67 de membri ai echipajului.
Sursa: Moldova Suverană


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *