Blănuri naturale nedeclarate și neprezentate controlului vamal

blănuri, serviciul vamal, Sculeni,
Imagine: customs.gov.md

Profesionalismul şi eficienţa evidenţiate prin îndeplinirea calitativă a atribuţiilor de serviciu şi tendinţa continuă spre perfecţionare profesională a colaboratorilor Serviciului Vamal au contribuit la contracararea unei tentative de transportare ilegală peste frontiera vamală de stat a unui lot de blănuri.
La pista de control „ieşire autocamioane din RM” a postului vamal Sculeni, Biroului vamal Ungheni, pentru efectuarea controlului vamal s-a prezentat o autoutilitara de marca „Man”, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un cetățean român.
În timpul efectuării controlului fizic al unității de transport au fost depistate nedeclarate şi neprezentate controlului vamal 119 bucăţi de semifabricate din blănuri şi 55 bucăţi fîşii de blănuri de culoare neagră.
De menționat că șoferul, a declarat în formă verbală inspectorilor aflați în tura de serviciu, că nu transportă nimic.
Ca rezultat al efectuării expertizei de către un specialist din cadrul CCI filiala Ungheni, a fost stabilit că obiectele depistate sînd din blană naturală, de dihor.
Pe cazul dat a fost întocmit Proces-Verbal cu privire la contravenţie, fapta fiind calificată conform art.287 al.10 Cod Contravențional, iar obiectele depistate au fost reţinute.
Sursa: Serviciul Vamal al Republicii Moldova
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *