Satul Mănoileşti şi-a sărbătorit hramul

Mănoileşti, hramul, Grigore Popa, primar, De cînd se ţin minte, locuitorii satului Mănoileşti îşi sărbătoresc hramul de Sf. Apostoli Petru şi Pavel. E o mare sărbătoare şi fiecare localnic îşi aşteaptă cu drag oaspeţii. De unde are, de unde nu, dar mesele de sărbătoare sînt pline cu bucate.
„Mult mai modest a fost sărbătorit hramul în sat”, a recunoscut primarul proaspăt ales, Grigore Popa. Motivul e unul singur şi arhicunoscut: nu-s bani.  „Am avut propuneri de la Chişinău ca să vină cineva să susţină un concert aici. Dar ne-am limitat la hora satului, care a fost organizată de  tinerii noştri”, a remarcat primarul. Sigur, susţine dînsul, flăcăii vor fi răsplătiţi, fiindu-le oferit, din partea primăriei, un ajutor în valoare de 500 de lei.
Chiar dacă era zi de hram, primarul Grigore Popa a ţinut să vorbească şi de lucruri mai serioase, de care depinde bunăstarea sătenilor. „Vrem să continuăm, în următorii patru ani, ceea ce am început încă anul 2003: gazificarea. A doua problemă stringentă pe care dorim s-o soluţionăm este aprovizionarea cu apă potabilă a satelor Novaia Nicolaevca şi Vulpeşti”, a spus dînsul. Primarul nu a uitat să amintească şi despre celelalte probleme ale comunei, printre care: drumurile, fîntînile, pregătirea instituţiilor publice pentru iarnă.
Grigore Popa a revenit în fotoliul de primar al comunei Mănoileşti la 1 iulie, cînd i-a fost validat mandatul. Dînsul s-a aflat în această funcţie şi în perioada 2003-2007.
Ina Landa
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *