Păzea! Vin femeile

femeile, sate, Pro Femeia, Ungheni, proiectCinci sate din raionul Ungheni se vor afla sub supravegherea atentă a femeilor. La Condrăteşti şi Boghenii Noi, ele vor particpa la şedinţele consiliului local, urmărind procesele de luare a deciziilor. La Petreşti, vor elabora un demers cu privire la gunoiştea neautorizată din sat. La Costuleni, vor organiza o campanie de sensibilizare a comunităţii cu genericul „Femeile pot reuşi şi acasă”. La Pîrliţa, vor organiza o masă rotundă cu tema „Importanţa implicării femeilor în procesul decizional local”.
Toate aceste acţiuni se vor desfăşura sub egida AO „Pro Femeia”, în cadrul unui proiect susţinut financiar de Fundaţia Soros-Moldova şi Sida. Recent, 25 de femei din localităţile enumerate s-au reunit într-un club numit sugestiv „Fii şi tu”. Conferinţa de lansare a clubului a avut loc pe 17 iulie, la centrul „Mioriţa”. „Ne propunem să dezvoltăm abilităţile de implicare a femeilor din meidul rural, cu vîrsta peste 35 de ani. Or, niciodată nu e tîrziu să-ţi schimbi viaţa, să-şi schimbi viziunile”, a subliniat Victoria Bernic, preşedinta AO „Pro Femeia”, manager de proiect. Potrivit dînsei, clubul „Fii şi tu” va fi unul pentru femei, care are menirea să încurajeze sătencele să se implice tot mai activ în procesul de luare a deciziilor. Criteriile de înscriere în acest club sînt simple: femeile trebuie să aibă o vîrstă mai mare de 35 de ani şi studii superioare sau medii de specialitate.
Pînă a purcede la acţiuni practice, femeile vor fi instruite de experţi locali în ceea ce priveşte procesul decizional şi administrarea oficial-administrativă. Ele vor învăţa cum să organizeze şi să desfăşoare şedinţe publice, cum să se organizeze în vederea soluţionării anumitor probleme cu care se confruntă comunitatea. La final, vor demonstra că studiile nu au trecut în van.
Lucia Bacalu
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *