Concluzia SRL “Ungheni-Gaz”: nu mergem pe mine

gazoductele, Ungheni, scurgeri, gaze, Ion VişnevschiUnghenenii pot dormi liniştiţi. În următorii ani, nu ar trebui să existe situaţii excepţionale create de vreo scurgere de gaze. Urmare a testărilor efectuate săptămîna trecută, s-a constatat că gazoductele sînt într-o stare bună, scurgeri subterane nu au fost depistate. “E un lucru îmbucurător”, a declarat directorul întreprinderii, Ion Vişnevschi.
Dînsul a ţinut să sublinieze că testările respective, care au generat şi anumite incomodităţi consumatorilor, nu au fost făcute din ambiţia cuiva. Ele au fost absolut necesare, deoarece nu se cunoştea exact care este starea conductelor, nu se ştia dacă nu cumva există pe undeva scurgeri care să ducă la acumulări de gaze şi, implicit, la explozii.
S-a lucrat intens, inclusiv în zilele de odihnă. “Întreprinderea şi-a făcut cinstit datoria. Volumul de lucru pe care l-am avut trebuia executat în vreo două săptămîni. Noi am reuşit în doar trei zile”, a subliniat inginerul-şef al întreprinderii, Cristofor Codreanu. Mai mult decît atît, dînsul a remarcat că testări asemănătoare cu cele din Ungheni au fost efectuate şi în alte raioane, doar că acolo acestea au durat cîte o lună. “Vreau să ne înţelegeţi corect şi să daţi o informaţie corectă”, a adăugat şi Ion Vişnevschi.
Intenţiile au fost dintre cele mai nobile. De altfel, susţin angajaţii SRL “Ungheni-Gaz”, unica metodă de verificare a reţelelor subterane este cea utilizată la Ungheni. Peste tot, inclusiv în ţările dezvoltate, pentru a testa reţelele, furnizarea gazelor se întrerupe pentru o anumită perioadă. “Este în interesul nostru ca această perioadă să fie cît mai scurtă”, a subliniat Ion Vişnevschi. Or, pe lîngă incomodităţile create oamenilor, întreprinderea înregistrează pierderi foarte mari. Dar…
“Nu ne dorim să mai avem cazuri tragice ca cel din 2002, cînd a explodat un apartament dintr-un bloc locativ de pe strada Ion Creangă din Ungheni”, a spus dînsul, după care a făcut o constatare: “Acum, după testare, putem sta liniştiţi: nu mai mergem pe mine”.
Verificarea reţelelor ar fi decurs într-un timp şi mai scurt, dacă toţi unghenenii ar fi fost mai cooperanţi. Şi mai înţelegători. Potrivit conducătorilor de la SRL “Ungheni-Gaz”, următoarea testare a reţelelor va avea loc peste cinci ani.
Ina Landa
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *