În toamnă – un alt fel de „Expresul”

expresul de Ungheni proiectGraţie unui proiect, finanţat de Fundaţia Est Europeană, din resursele financiare acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, ziarul „Expresul de Ungheni” va căpăta o altă faţă şi un alt conţinut. Evenimentul se va produce în toamnă, după o muncă intensă, timp de cîteva luni bune, a întregii echipe.
Scopul pe care ni l-am propus este de a dezvolta presa scrisă la nivel regional, îmbunătăţind astfel accesul la informaţie, ceea ce, în ultimă instanţă, va contribui la o mai bună informare a populaţiei din regiune şi, implicit, la democratizarea societăţii. Vom face schimburi de experienţă cu alte ziare, vom recruta noi reporteri, vom elabora un nou concept al publicaţiei, vom moderniza metodele de lucru prin dotarea redacţiei cu echipament performant. Piaţa informaţională din regiune va fi acoperită astfel de un produs media care va corespunde  tuturor rigorilor jurnalistice. Obiectivul este unul foarte clar: crearea şi dezvoltarea capacităţilor profesionale de elaborare şi furnizare a ştirilor în regiune.
Chiar dacă şi la ora actuală „Expresul de Ungheni” este principala sursă de furnizare a ştirilor pentru întreaga republică, vom persevera în continuare, ca să fim şi mai buni, şi mai operativi.
Reamintim că primul număr al ziarului a apărut la 1 noiembrie 2007. După trei ani, la 28 octombrie 2010, „Expresul de Ungheni” a fost acceptat în Asociaţia Presei Independente din Moldova. În cei aproape patru ani de activitate, „Expresul de Ungheni” a organizat două campanii cu genericul „Un om informat este un om bogat”. La iniţiativa „Expresului de Ungheni” şi cu participarea nemijlocită a reprezentanţilor publicaţiei, la Ungheni a fost organizată, în luna mai 2008, o gală a presei şcolare din regiune. Tot „Expresul de Ungheni” a fost iniţiatorul proiectului „Amintiri din secolul trecut”, realizat, în 2009, în parteneriat cu Organizaţia veteranilor şi pensionarilor. Începînd cu 2008, „Expresul de Ungheni” editează, în parteneriat cu Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni, un supliment dedicat tinerilor – ROST.
Directorul publicaţiei, Lucia Bacalu, s-a aflat printre organizatorii celor trei ediţii ale Şcolii de jurnalism pentru tinerii din Ungheni, elaborînd „Ghidul tînărului jurnalist” (în cadrul unui proiect susţinut financiar de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova) şi „ABC-ul practic al tînărului jurnalist” (în cadrul unui subproiect, finanţat de Biroul de Cooperare Tehnică al Germaniei). Şirul realizărilor poate fi continuat.
„Expresul de Ungheni” are, în prezent, cinci angajaţi, vîrsta medie a acestora fiind de 36 de ani. Toţi cinci au studii superioare (3 – jurnalism, 1 – economie, 1 – contabilitate) şi experienţă în domeniu, astfel că publicul cititor va avea parte, în toamnă, de o surpriză de zile mari.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *