FOTO | Sărbătoare mare la Corneşti. Copiii din nou au grădiniţă

grădiniţă, copii, Corneşti
După o pauză de peste nouă luni, în oraşul Corneşti şi-a redeschis uşile grădiniţa de copii. Evenimentul s-a produs într-o atmosferă festivă, pe 1 iunie, de Ziua protecţiei copilului. A fost o adevărată sărbătoare pentru angajaţii grădiniţei, pentru mămicile copiilor corneşteni.
„Nu ne-am văzut din septembrie trecut”, li s-a adresat, emoţionată, celor prezenţi – copii şi părinţi – directoarea grădiniţei, Maria Cudreavţev. Din cauza acoperişului deteriorat, grădiniţa nu mai putea funcţiona. Pereţii, podelele, geamurile – totul a putrezit. Graţie unui proiect FISM, graţie implicării primăriei din localitate, a părinţilor, graţie suportului acordat de Consiliul raional, iată că această instituţie preşcolară a reînviat, glasuri zglobii de copii au răsunat din nou peste tot.
„E ca un sanatoriu”, spune cu mîndire Maria Cudreavţev despre instituţia pe care o conduce. Grădiniţa este situată în preajma pădurii, pe alături nu circulă nici un fel de transport, aerul e curat. „Uitaţi-vă ce frumuseţe e aici, cîtă verdeaţă!”, exclamă directoarea.
grădiniţă, copii, Corneşti
grădiniţă, copii, Corneşti
Deşi a fost construită doar cu 20 de ani în urmă, grădiniţa a necesitat o reparaţie capitală. S-a schimbat acoperişul, au fost schimbate geamurile şi uşile, a fost instalat un nou sistem termic, a fost reparată centrala termică, s-a schimbat tot sistemul electric. Pentru toate acestea s-a cheltuit 1 milion 270 mii de lei, bani oferiţi, în mare parte, de către Fondul de Investiţii Sociale din Moldova. Primăria a alocat 152 mii 400 lei, Consiliul raional – 50 mii, părinţii au adunat 38 mii 100 lei. S-a muncit foarte mult. Deşi angajaţii grădiniţei au primit pe toată perioada reparaţiei doar 75% din salariul lor de bază, ei au fost prezenţi şi au participat la lucrările de reparaţie de dimineaţa pînă seara. „Sperăm să facem şi mai frumos, iar despre grădiniţa din oraşul Corneşti să se vorbească doar de bine”, a spus în final Maria Cudreavţev.
Cu circa 20 de ani în urmă, în oraşul Corneşti funcţionau două grădinţe, care găzduiau peste 450 de copii. La ora actuală, funcţionează doar o singură grădiniţă, care este frecventată de 95 de copii.
grădiniţă, copii, Corneşti


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *