AUDIO | Bac-ul pe ultima sută de metri

bacalaureat, examene, liceu, Ungheni, părinţi
Imagine:observatordebacau.ro

La liceul teoretic M. Eminescu din Ungheni a avut loc examenul de bacalaureat și ca totdeauna în pragul instituției s-au adunat foarte mulți părinți.
Părinții au luat cu asalt pașnic scările de pe terasă, scările de la intrarea în liceu, au ocupat scaunele de sub arborii  ce cu exagerată generozitate  aruncă răcoarea umbrei. Dar la vederea microfonului toți s-au retras prin mașini, prin locuri mai dosite și a rămas stoic pe poziție doar o singură doamnă, de naționalitate rusă, care a însușit limba română excelent spre invidia semenilor și chiar a unor profesori.
[audio:Bacul pe final.mp3]
În momentul când mamele se retrăgeau am observat la multe din ele băsmăluțele  în mâini pentru a înlătura primejdia de a li se revărsa machiajul, altele chiar lăcrămau. Toate au concentrat în inimă foarte multe emoții surescitând starea acesteia. Se face bine, se face rău că elevii nu sunt examinați în instituția natală, răspuns la întrebare vor da specialiștii, psihologii, până atunci cetățenii doresc o variantă lejeră de a trece testul de promovare în viață cu mai multă eleganță, atenție, cu dragoste elementară de lăstarii tineri ai societății. Dacă transferul în altă instituție în ziua desfășurării examenului de bac s-ar fi mimat în repetate rânduri de la începutul anului pentru a-i obișnui cu situația, atunci s-ar scoate reziduurile și neclaritățile. Unii părinți, având practica anului trecut au spus că examenul de bac a costat 200 de euro, iar efectul a fost nul și au umblat mult pentru a  returna banii. Alții zic că generația tânără trebuie absolvită de examene, iar examinarea să fie efectuată de profesori la catedre pe parcursul a trei luni de zile.
Pentru Moldova Radio Actualități
Timofei Blănaru


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *