AUDIO | Poliţiştii vor fi la datorie şi la turul II al alegerilor locale

poliţişti, datorie, instruiri, alegeri locale
Imagine:voceabasarabiei.net

Alegerile locale – turul doi. Comisariatul de poliție raional efectuează instruirea colaboratorilor pentru a continua să facă față  cerințelor ce se impun în această zi.
La toate sectoarele de votare unde am fost cu reprezentanții Comisiei raionale Electorale am observat, în primul rând, ținuta impecabilă a polițiștilor de serviciu, grație faptului că  se aflau, conform prescripțiilor la o distanță nu mai mică de 100 de metri. Datoria lor era să vegheze ordinea publică, liniștea și ambianța plăcută în care avea să se desfășoare procesul electoral. Perioada cea mai dificilă a muncii lor a fost din momentul finisării procesului electiv propriu zis şi până când buletinele aveau să ajungă la Comisia Electorală. De la ora 21 și până la cinci dimineața e timpul „X”, cum îl numesc polițiștii. Obiectul  important și atractiv din mijlocul satului roiește în timp de noapte,  și deși pericolul e doar ipotetic, cerințele față de polițiști sunt sporite și de la ei se cere să conștientizeze misia în contextul unor eventuale destabilizări din partea oricărui rău intenționat.
[audio:Pentru scrutinul repetat.mp3]
Faptul că pe tot parcursul scrutinului din 5 iunie n-a fost înregistrat nici un incident la cele 78 de secții de votare, un aport considerabil l-au adus și polițiștii. Tot efectivul Comisariatului Ungheni de poliție a fost convocat în vederea instruirii pentru scrutinul de duminică, 19 iunie,  care se va produce în 11 primării, inclusiv și în orașul Ungheni.
 
Pentru Radio Moldova Actualități
Timofei Blănaru
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *