AUDIO | Au descoperit o Moldovă la poalele ţării

crucea roşie, Elveţia, ajutoare umanitare
Imagine:moldova.md

Vizita de lucru a grupului de finanțatori ai Crucii Roșii din Elveția în raionul Ungheni a produs sentimente de profundă recunoștință pentru spiritul de caritate de care dau dovadă elvețienii față de cei mai triști cetățeni ai societății.
În timpul inundațiilor din vara anului 2010 primii care au venit cu ajutoare umanitare au fost unii cetățeni înstăriți din republică, apoi a pornit şirul ajutoarelor umanitare parvenite pe linia Crucii Roșii din Elveția. Timp de jumătate de an aceste ajutoare aveau caracter interminabil și unele din ele, filiala Ungheni a Crucii Roșii,  era nevoită să le redirecționeze spre sinistrații din Cotul Morii, dislocați în incinta diferitor instituții de învățământ din orașul Hâncești. Mai pe urmă a urmat proiectul „Un Crăciun de două ori”,  în cadrul căruia sute de familii nevoiașe din raionul Ungheni au obținut ajutoare umanitare. La această etapă s-au încadrat plenar membrele Crucii Roșii din Todirești – Bârzoi Zinaida, din Buciumeni – Gîrtopan Valentina, secretarul primăriei Cioropcani, Tudor Vizitiu, etc.,care de două ori pe an au alcătuit listele, au anunțat populația respectivă, au cooptat în rândurile organizației internaționale de caritate cetățenii localităților respective. Respectul și admirația pentru cei ce se implică în colaborare l-a exprimat conducătorul delegației elveţiene.
[audio:Crucea Rosie conducatorul.mp3]
În toamnă se așteaptă o nouă delegație care va veni cu ajutoare umanitare mai consistente, precum a fost anunțat, deoarece concluzia la care s-a ajuns în urma vizetelor efectuate în satele raionului,  este că ajutoarele Crucii Roșii sunt oportune.
Pentru Moldova Radio Actualități
Timofei Blănaru
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *