AUDIO | O mînă de ajutor de la Crucea Roşie din Elveţia

crucea roşie, Elveţia, Ungheni, ajutoare
Imagine:calarasii.pe.md

Luni la Ungheni, pentru a armoniza relațiile de colaborare cu administrațiile publice locale, a sosit un grup de experți, colaboratori, finanțatori ai Crucii roșii din Elveția.
La întrunire au fost rostite cuvinte de recunoștință din partea localnicilor pentru ajutorul acordat în vara anului trecut când zeci de case din raion s-au pomenit sub apă, au mulțumit pentru ajutoarele acordate pensionarilor solitari și neajutorați. De aceștia în raion sunt peste 15 mii, apoi mame cu mulți copii, cetățeni în vârstă țintuiți la pat, vârstnici fără nici un ajutor material, tineri invalizi, nevăzători, alte categorii de cetățeni căror le este foarte dificil să supraviețuiască în condițiile zilei de azi. S-au semnat protocoale de intenții, s-a efectuat vizite în câteva sate din raion unde au fost repartizate ajutoarele umanitare pe linia Crucii roșii în vederea verificării corectitudinii repartizării lor, apoi la fine s-a efectuat analiza zilei de lucru.
[audio:Crucea Rosie din Elvetia.mp3]
La ședința de final au fost supuse analizei condițiile de trai a celor care au primit ajutoare, a celor care nu le-au primit dar se găsesc în situație dificilă și s-a ajuns la concluzia de a spori cantitativ acordarea de ajutoare umanitare și de a lărgi aria acordării lor. S-a luat în calcul faptul că pensiile extrem de mici nu pot asigura un trai decent,iar pensionarii au fost incluși în lista pentru ajutoare selectiv,după criteriul absolutei imposibilități de viețuire,pe când diferența dintre aceste categorii este doar de 30 de dolari, adică pe muchie. Grupul de lucru a vizitat cantina socială din Ungheni, de care beneficiază  la moment doar25 de cetățeni din oraș, ceea ce comparativ cu numărul de populație din care reiese de cetățeni lipsiți de surse elementare de existență,  este neverosimil de puțin. Reprezentanții Crucii roșii din Elveția au lansat chemarea de colaborare și au promis că exact peste un an să se reîntoarcă cu un nou concept de acordare a ajutoarelor și de principii echitabile de repartizare a lor.
Timofei Blănaru
Radio Moldova Actualități


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *