AUDIO | Crearea colectivelor profesioniste – o necesitate a timpului

colective, profesioniste, cultură, struguraş, ungheni
Imagine: timpul.md

Cultura necesită o trecere la colective profesioniste.
Colectivul popular de muzică și dans „Struguraș” de la Palatul de cultură din Ungheni se pregătește pentru a participa vara aceasta la două manifestări în străinătate. Motiv serios pentru a mobiliza colectivul,  pentru a obține noi performanțe. Însă mobilizarea se produce tot mai dificil. De ce? Fiindcă majoritatea participanților sunt capi de familie, mame tinere, dar și cei care de toate acestea sunt scutiți, n-au de lucru și astfel,  se pomenesc parazitând în familie.
Conducătorul ansamblului, Constantin Alcaz, ieșirea din situație o vede doar prin crearea în baza ,,Strugurașului” a unui colectiv profesionist.
[audio:Colective model.mp3]
,,Strugurașul,, a colindat lumea în lung și în lat: Rusia, China, Spania, Grecia, etc. Ar fi dificil de enumerat palmaresul victoriilor și  țările pe unde au fost și au venit victorioși. Dar situația la acele timpuri era alta,  acum ea se cere schimbată radical.
În raion sunt cam la 30 de colective model și prezența lor e absolut necesară, pentru a potoli setea populară de voci superbe și ritmică strămoșească. Unele colective, în schimb au fost create în elanul gigantomaniei știute și nu toate fac față cerințelor. Simplificarea acestui enorm contingent de colective ar da posibilitate de creat două, trei sau cinci colective profesioniste, ce ar salva situația. Specialiștii Secției cultură, contactați,  pe această temă au avut opinii diferite, dar tot ei au spus că altă cale nu există.
Radio Moldova Actualități
Timofei Blănaru
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *