VIDEO | Consulatul României de la Ungheni a fost deschis oficial


consulat, Ungheni, România, deschidere
Captură: ProTV Chişinău

Consulatul României de la Ungheni a fost deschis la 26 mai oficial, deşi funcţionează de o lună. Ceremonia a fost fastuaosă, la ea participînd miniştrii de externe ai României şi Moldovei. Iar faptul că a fost prezent şi candidatul liberal-democraţilor la funcţia de primar de Ungheni, i-a nemulţumit pe reprezentanţii altor formaţiuni.

Înainte de tăierea panglicii tricolore, ministrul român de Externe şi cel moldovean au ţinut discursuri înflăcărate în faţa oamenilor adunaţi la eveniment.
Iurie Leancă nu a fost singurul liberal-democrat prezent la inaugurare. Nu a lipsit primarul degrevat al oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, şi liderul organizaţiei raionale a PLDM. Prezenţa lor i-a nemulţumit pe unii membri ai altor formaţiuni care au venit la eveniment.
Ministrul român de Externe a ţinut să precizeze că inaugurarea nu are nici o legătură cu campania electorala din Moldova.
Biroul consular de la Ungheni şi-a început activitatea acum o lună, iar pînă în prezent au fost eliberate circa 800 de permise de mic trafic la frontieră. Cîţiva locuitori ai oraşului şi-au ridicat chiar la eveniment documentele.
La biroul consular din Ungheni lucrează doar două persoane, consulul şi soţia sa. Aici se eliberează deocamdată doar permise de mic trafic.
Potrivit ministrului român de Externe, biroul consular nu dispune de echipament necesar pentru perfectarea vizelor.
În Moldova funcţionează în prezent cinci consulate ale României,  dintre care două la Chişinău, iar cîte unul la Bălţi, Cahul şi Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *