Un gest frumos al elevilor, neglijat de cei adulţi

amenajarea curte danuteni ungheniLocatarii blocurilor locative de pe strada Petru Rareş din cartierul Dănuţeni al Ungheniului s-au trezit, în ajun de Paşte,  cu o curte curată şi proaspăt amenajată. „Isprava” le-a aparţinut elevilor de la Liceul „Ion Creangă”, situat în apropiere.
Amenajarea curţii face parte din proiectul „Amenajarea străzii Petru Rareş”, implementat de clubul ecologic „Împreună pentru Terra” din cadrul liceului respectiv. Acesta este finanţat de Fundaţia Comunitară Ungheni. „Este o continuare a proiectului început toamna trecută. Din anumite motive nu am reuşit să-l finalizăm şi am hotărît să-l continuăm acum, cînd timpul s-a mai încălzit”, a menţionat Angela Săculţanu, coordonator de proiect, profesoară de bilogie.
Deşi în preajmă se află două magazine alimentare, o grădiniţă de copii, Centrul de sănătate, liceul şi cîteva blocuri locative, acest loc părea uitat de toţi.
„Era un loc foarte murdar. De o săptămînă muncim pe acest teren. L-am curăţat de hîrtii, gunoi, uscături, animale moarte”, a remarcat Angela Săculţanu. Au fost instalate bănci, mese, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii, au fost plantaţi pomi. Toate acestea le-au făcut elevii, foarte receptivi şi dornici de a realiza ceva util pentru oameni.
Indiferenţi însă au rămas locatarii. Potrivit Angelei Săculţanu, aceştia au fost informaţi despre curăţenia ce se preconizează, elevii au mers din uşă în uşă pentru a le cere ajutorul. Dar nimic. Din zecile de persoane ce ar fi putut să iasă să dea o mînă de ajutor, a venit doar una singură, Svetlana Fidorenco. „Eu locuiesc în blocul din preajmă şi sînt interesată ca în curtea mea să fie curat şi frumos. În ceea ce priveşte ceilalţi locatari, se vede că nu au nevoie de nimic. Ei vor să le fie curat şi frumos doar la ei în casă”, a menţionat dînsa.
„Noi ne-am luat angajamentul ca în fiecare primăvară şi toamnă să facem curăţenie pe acest teren. Chiar nu-i înţeleg pe locatari. De ce sînt atît de indiferenţi? Mi-aş dori ca ei măcar să păstreze curtea curată, dacă nu vor să ridice nici măcar un pai de jos”, a accentuat Angela Săculţanu.
Pentru amenajarea terenului s-au cheltuit peste 9 mii de lei.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *