Femeia are forţă, dorinţă, abilitate. Femeia vrea şi poate

femei alegeri locale ungheniZeci de femei au învăţat, săptămînile trecute, să fie mai sigure de ceea ce fac, să fie mai insistente, mai perseverente, să se implice cu toată forţa lor în alegerile locale care, iată, au demarat.
Şi asta, graţie proiectului „Majorarea ratei de participare a femeilor la alegerile în organele de conducere locale”, derulat de către Misiunea în Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Centrul Internaţional de Promovare a Femeilor în Business (ICAWB), în parteneriat cu Centrul de Suport al Businessului Ungheni (CSBU). Potrivit Adelei Enache, coordonator local CSBU, scopul trainingurilor a fost sporirea gradului de înţelegere a partidelor politice, reperezentanţilor autorităţilor locale, societăţii civile şi a electoratului în ceea ce priveşte importanţa participării active a femeilor la alegeri şi în viaţa politică.
„Sînt foarte benefice aceste seminare”, a menţionat Tatiana Babin, candidat la funcţia de consilier în consiliul orăşenesc. „Femeile ar trebui să se implice cît mai mult în politică, pentru că ele au forţă, au putere, au iniţiativă, au dorinţă, au abilităţi. Femeia reuşeşte să facă şi familia fericită, să aibă succese şi la serviciu, să fie activă şi în societate. Avem în acest sens multe practici de succes”, a mai adăugat dînsa.
„Sînt absolut necesare şi chiar indicate trainingurile de acest gen”, a menţionat şi Elena Şişcanu, formator şi expert naţional, după care a făcut explicaţiile de rigoare: „Oricît de pregătite ar fi femeile, ele totuşi găsesc, în cadrul acestor instruiri, careva aspecte la care ar trebui să acorde mai multă atenţie, pentru a se perfecţiona”.
„Atunci cînd femeile, reprezentante a diferitor partide, s-au întîlnit într-un auditoriu, am văzut că împreună ele ar putea face multe lucruri pentru raionul lor. Femeile din Ungheni fac o echipă mare, puternică şi sînt bine pregătite”, a accentuat Galina Teslev, director executiv al ICAWB. „Aceste seminare au venit exact la timp şi sperăm că numărul femeilor care vor obţine succes în domeniul politicii în anul curent va fi mult mai mare decît în anul precedent”, a menţionat dînsa la finele ciclului de seminare, care s-a încheiat la 19 aprilie.
De notat că proiectul respectiv s-a desfăşurat şi în alte cinci localităţi din R.Moldova: Cahul, Comrat, Edineţ, Orhei, Bălţi, iar numărul femeilor implicate a fost de 159, ele venind din 25 raioane ale ţării.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *