Tomac: Biroul consular de la Ungheni înseamnă întărirea legăturilor interumane dintre cele două maluri ale Prutului


Eugen Tomac, România, Republica Moldova, Ungheni
Imagine:adevarul.es

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni Eugen Tomac, este de părere că biroul consular al României, deschis  la Ungheni, va servi la întărirea relațiilor dintre Moldova și România.
Acesta a participat pe 26 mai 2011, la invitaţia ministrului Afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi, la ceremonia de inaugurare a Biroului Consular al României de la Ungheni, Republica Moldova. Tomac spune că biroul va contribui, prin activitatea pe care o va desfăşura la consolidarea cooperării între cele două state şi, mai ales, la întărirea legăturilor interumane dintre cele două maluri ale Prutului.
Biroul Consular de la Ungheni este a patra reprezentanţă a României inaugurată pe teritoriul Republicii Moldova, după deschiderea în luna iulie a anului trecut a consulatelor generale de la Cahul şi Bălţi. Prin intermediul Biroului vor fi oferite servicii consulare pentru cetăţenii din zona de nord a Republicii Moldova, inclusiv permise de mic trafic la frontieră.
Eugen Tomac a participat şi la semnarea Protocolului de colaborare între Consiliul Judeţean Arad şi Consiliul Raional Ungheni. Acesta declară că susține iniţiativele de colaborare între administraţiile publice din România şi Republica Moldova, considerându-le necesare şi benefice pentru ambele state.
Sursa: UNIMEDIA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *