Tinerii din raion au fost încurajaţi să fie şi mai activi

La iniţiativa Consilului Local al Tinerilor (CLT) din Ungheni, în parteneriat cu Direcţia Generală Raională Învăţămînt, Tineret Sport, la Ungheni a avut loc Forumul raional al Reţelei consiliilor locale ale tinerilor, la care au participat 84 de primari juniori şi coordonatori adulţi ai CLT-urilor, directori educativi din instituţiile de învăţămînt, specialişti care lucrează cu şi pentru tineri din raion.
Potrivit organizatorilor, întrunirea a fost axată pe analiza activităţii consiliilor locale ale tinerilor din raion în vederea promovării participării acestora în diverse activităţi la nivel local. Participanţii la Forum au fost salutaţi de către Iulia Pancu, şefa Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport, care a remarcat că anume prin intermediul unor astfel de activităţi putem auzi vocea  tinerilor. „Numai întîlnindu-se şi comunicînd, tinerii pot face schimb de experienţă, de informaţii, ceea ce îi ajută să se implice şi mai activ în procesele de luare a deciziilior la nivel de comunitate”, a subliniat dînsa. Angela Ciocîrlan, directoarea Centrului Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni, a menţionat, la rîndul ei, că forumul respectiv se înscrie în şirul de acţiuni preconizate în cadrul Proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului 2011”.
Participanţii la forum s-au informat reciproc privind activitatea consiliilor locale ale tienrilor din diverse localităţi, au luat cunoştinţă de noi practici de succes, au făcut schimb de experienţă în domeniul colaborării cu administraţia publică locală.
Ei au fost încurajaţi să organizeze diverse întîlniri utile dezvoltarii relaţiilor de parteneriat cu actorii comunitari, să înceie acorduri de colaborare cu  autorităţile publice locale, să se axeze pe identificarea problemelor cu care se confruntă tinerii şi să se implice în implementarea proiectelor benefice comunităţii.
Galina Petcu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *