Tazik-ul din Ungheni!


tazik, 5 iunie, tineri, Ungheni, vot
Imagine:gotvungheni

Șapte indivizi din Chișinău au pornit spre Ungheni cu gîndul să convingă tinerii să meargă la vot! Trei fete: Diana, Corina și Tatiana! Patru băieți: Andrei, Marian, Mircea și Artur! Mascota lor a fost „Tazik-ul roz”.
Multe nedumeriri din partea trecătorilor care îl observau. Vedeta lor a fost amplasată în diferite locuri publice cu mesajul: „Sari peste Tazik dacă mergi pe 5 iunie la Vot!”. Acest flashmob nu a lăsat pe locuitorii din Ungheni indiferenți. Cel mai neașteptat a fost curajul unei profesoare în vârstă, de literatură, care a sărit peste “tazik”. Din partea acestor tineri, dînsa a primit un ropot de aplauze, un carnețel și un pix.
În continuare urmează ca acest flashmob filmat să rezulte un filmuleț care va fi postat pe youtube și mediatizat în același timp. Următorul flashmob inedit desfășurat în Ungheni a fost ținerea plancardelor pe marginea străzilor cu mesajele: “Claxonează, dacă mergi pe 5 iunie la vot!”, “Aprinde luminile dacă îți place orașul tău!”, “Включай дворники,  если 5-го июня пойдешь на выборы!”. Activismul nu s-a finisat aici. Cu aceste mesaje, tinerii au dezmorțit obișnuința cotidiană a șoferilor din Ungheni. Mulți dintre ei emiteau semnale puternice și de durată! Stăpînea în Ungheni o rumoare a mașinilor foarte stranie pentru cei ce erau pe străzi. Parcă ziceai că ești la curse de mașini! Important e faptul că tinerii au aprins dorința oamenilor să se ducă la vot. Urmează să vedem! La fel, din al doilea flashmob se va face un filmuleț și va fi postat pe youtube, rețele de socializare etc.
Activismul nu s-a finisat aici. Toți cei 7 au vorbit cu tinerii din Ungheni, împărțindu-le carnet și pixuri cu mesaje electorale de genul: „5 iunie 2011 – Îți alegi PRIMARUL!” Venind spre Chișinău, cei 7 s-au oprit lîngă intrarea în orașul Ungheni și au făcut poze!
Sursa: gotvungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *