Începuse atît de frumos şi cu atîtea speranţe într-un viitor mai bun…


Mihai Godea, PLDM
imagine:adevarul.ro

Bombă. Şoc. Cutremur. Astfel a calificat presa plecarea lui Mihai Godea din PLDM.  Decizia dînsului a eclipsat pînă şi uciderea teroristului numărul 1 al planetei, Osama Ben Laden. Am fi putut trece cu vederea acest subiect, cum de altfel, ne-au sugerat delicat unii ungheneni. În plus, l-au dezghiocat şi l-au întors pe toate părţile colegii de la Chişinău.
Riscăm, totuşi, să spunem şi noi cîteva cuvinte, pentru că avem ce. Mihai Godea, se ştie, este originar din raionul Ungheni. Totodată, a fost o perioadă îndelungată  coordonatorul de la centru al organizaţiei teritoriale PLDM. Nu cred că e onorabil să ne facem că plouă şi să luăm apă în gură în acest caz.
Mihai Godea s-a retras din cel mai puternic partid, s-ar părea, la ora actuală. Zic s-ar părea, căci în realitate s-a văzut că scîrţîie din toate părţile. Era şi de aşteptat să răbufnească undeva. Nu-i exclus să se mai producă unele cutremure, dacă nu se va schimba – de urgenţă! – anumite lucruri în formaţiunea respectivă.
Nu am de unde să cunosc ce se întîmplă în interior. Nici aici, la Ungheni, nici, cu atît mai mult, la Chişinău. Se observă însă foarte bine, cu ochiul neînarmat, devieri de la principiile şi valorile liberal-democrate, dacă totuşi deniumirea partiduliui corespune într-adevăr cu doctrina pe care a îmbrăţişat-o. Întrebări sînt multe.
De ce, de exemplu, organizaţia teritorială a PLDM s-a transformat într-un cuibuşor confortabil pentru foarte mulţi activişti de odinioară şi simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor? Cunosc, printre aceştia, persoane care erau gata să te sugrume, dacă auzeau vreun cuvînt de critică la adresa lui Voronin sau al partidului său. Se închinau şi dimineaţa, şi seara la portretul conducătorului drag. Astăzi, tot aceştia se erijează în mari adepţi ai valorilor liberal-democrate. Chiar aşa, peste noapte?
De ce organizaţia teritorială a PLDM a dat cu piciorul într-un număr considerabil de membri AMN, şi nu numai, care au demonstrat de-a lungul anilor că au verticalitate şi că le este aproape anume doctrina liberal-democrată?
Tocmai datorită acestor întrebări, la care, se pare, nici Mihai Godea nu mai găsea răspunsul în ultima perioadă, finalul era previzibil. Păcat. Mare păcat. Căci începuse atît de frumos şi cu atîtea speranţe într-un viitor mai bun…


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *