În memoria unui om al culturii

Palatul culturii, Ungheni, Gheorghe Bodolica, placă comemorativăPe 6 mai, de Sf. Gheorghe, la Ungheni a fost dezvelită o placă, instalată pe frontisipiciul Palatului culturii, în memoria ultimului director al instituţiei, Gheorghe Bodolica, de la moartea căruia s-au împlinit 6 luni.
„Este o zi tristă pentru mine. Deşi se spune că timpul lecuieşte toate rănile, nu a fost o zi să nu mă gîndesc cu durere în suflet la tata”, a menţionat feciorul lui Gheorghe Bodolica, Veaceslav, care a venit cu acest prilej de la Moscova, unde este stabilit cu traiul de ani buni. „Tatăl meu avea o inimă mare, în care încăpea toată lumea. A fost, la rîndul său, iubit şi respectat. Era imposibil să nu-l iubeşti”, a mai spus dînsul.
Drept dovadă este şi placa comemorativă, este şi muzeul deschis la împlinirea a 40 de zile de la moartea dînsului. „Multă lume ştie foarte bine că tata şi-a dedicat toată viaţa culturii, că stătea în acest palat al culturii din Ungheni 24 din 24 de ore, chiar dacă noi, familia, îl certam pentru asta. Încercam doar să-l protejăm. El însă nu vroia să asculte pe nimeni. Munca era, de fapt, viaţa lui”, îşi aminteşte Veaceslav.
Dînsul le-a mulţumit tuturor celor care nu-l uită pe cel ce a fost Gheorghe Bodolica, un veritabil lăutar, un acordeonist talentat, un om de omenie, generos şi plin de energie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *